Günümüz dünyasında ekonomik, teknolojik ve politik gelişmeler, toplumları oluşturan tüm birimlerin birbirine olan bağımlılığını arttırmaktadır. Refah düzeyinin gelişmesi ve sürdürülebilir olması için bireylere olduğu kadar kuruluşlara da önemli sorumluluklar düşmektedir. Toplumlar, sosyal sorumluluğu yalnızca bireylerden değil; küçük veya büyük tüm işletmelerden, özel veya kamu tüm kuruluşlardan da beklemektedir. Dolayısıyla, kuruluşların artık sadece iyi ve kaliteli ürün veya hizmet sunması yeterli olmamakta, tercih edilen olabilmek için tüm kaynakları korumaları ve sürdürülebilir kılmaları da gerekmektedir. Kuruluşların başarısı, artık yalnız ticari kriterlerle değil, sosyal sorumluluk kavramıyla, yani topluma sağladıkları katkı ile de ölçülmektedir.
Kuruluşların, ekonomik olarak oluşturdukları değerin yanı sıra; sosyal ve çevresel açıdan da yarattıkları değeri fark etmeleri günümüz dünyasında çok büyük önem arz etmektedir. Sosyal ve çevresel değerlerin finansal veya henüz finansal olmayan çıktılar ile kuruluş yatırımlarının geri dönüşlerine pozitif etkisi bulunmaktadır.
Kurumsal Sosyal Sorumluluk sadece özel sektörün uluslararası pazarlarda daha rekabetçi olabilmesi, çalışanların iş süreçlerine daha etkin katılması, çevrenin korunması, sivil toplum ve özel sektör işbirliklerinin gelişmesi için yararlı değil aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleşmesi için önemli bir unsurdur.
Sürdürülebilirlik Danışmanlık hizmeti sunumunda Birleşmiş Milletler’ in yayımlamış olduğu aşağıda yer alan küresel hedefleri odağımıza almakta ve sizlerin de bu hedeflere ulaşmak için tüm süreçlerinizde gerekli entegrasyonu sağlamanızı amaçlamaktayız.
Sürdürülebilir Kurumsal Yönetim Danışmanlığının benimsendiği; Süreç Verimlilik Döngüsünün oluşturulduğu proaktif, efektif ve inovatif çözümlerdir bizim işimiz…
Sürdürülebilirlik Danışmanlık Hizmetimiz;
- Kuruluşun marka bilinirliği ve sadakatini sağlayacağından rekabet gücünü arttırarak pazara erişimini kolaylaştırır; yatırımcı ve ortaklarla ilişkilerini güçlendirerek tercih edilen iş ortağı olmasını kolaylaştırır.
- Müşteriler, tüketiciler, çalışanlar, toplum, tedarikçiler, yerel yönetimler dahil olmak üzere tüm paydaşların beklenti ve ihtiyaçlarını anlamayı sağlar; tüm paydaşlarla iletişimi geliştirir.
- Artan üretkenlik ve kaynakların verimli kullanımı, azalan enerji ve su tüketimi, azalan atık ve kıymetli yan ürünlerin geri kazanımı ile birlikte tasarruf elde edilmesine yardımcı olur.
- Kuruluşun risk yönetimi uygulamalarını geliştirmesini sağlar.
- Toplum ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirerek kuruluşun ekosistem ve biyoçeşitlilik üzerinde olumlu etkileri olan faaliyet ve girişimleri uygulamasını destekler.
- Kuruluşun uzun vadeli karlılığını arttırır ve sürdürülebilir kılar.